چطوری موی کودک را بشوریم؟
حمام کردن یک نوزاد چند روزه که مثل ماهی از دست لیز میخورد شاید اوایل، کار سخت و پردردسری به نظر برسد، اما با رعایت برخی نکات و حفظ آرامش و کسب مهارت مطمئنا این زمان برای شما یکی از بهترین و دوست داشتنیترین بخشهای زندگیتان میشود. پس بهتر است ترس و اضطراب را کنار بگذارید و نوزادتان را در آغوش بگیرید تا از این مرحله هم مانند دیگر مراحل رشد و تربیت او لذت ببرید.
شستن موی نوزادان
نوزادان معمولا هر 2 تا 3 روز نیاز به حمام و استحمام دارند. یک حمام سبک و لذتبخش نه تنها در حفظ سلامت و رشد کودک اهمیت دارد بلکه باعث میشود نوزاد با اشتهای بیشتری شیر بخورد و خواب آرامتری هم داشته باشد. حمام برای نوزادان چیزی بیشتر از زمانی برای رعایت بهداشت فردی است. با حمام کردن نوزاد شما نکات بسیاری را یاد میگیرید. وقتی کمی بزرگتر شد و به جنب و جوش افتاد، مطمئنا آب بازی و حمام کردن یکی از مهمترین لذتهای زندگیاش محسوب میشود، اما در هفتهها و ماههای اول باید مراقب باشید تا نوزاد از آب نترسد و در حمام احساس امنیت و آرامش بکند.
پوست سر کودکان قدرت چربیسازی زیادی ندارد و نباید با استفاده از شامپوهای قوی و قلیایی به پوست و موی آنها آسیب بزنید. حتما از شامپو بچه استفاده کنید که چشم او را هم نمیسوزاند.
بچههایی که شامپوی مخصوص خود نمیزنند، دچار خشکی بیش از حد پوست و مو میشوند چون چربیزدایی شامپوهای بزرگسالان بسیار بالاتر از قدرت تحمل پوست آنهاست و شکنندگی و کدرشدن موها حاصل انتخاب اشتباه شامپوست.
نیازی نیست نوع شامپوی فرزندتان را تا نوجوانی عوض کنید چون شامپو بچه تا سن بلوغ هم توصیه میشود. وقتی اولین علائم ترشح هورمونهای جنسی در ۱۲ تا ۱۳ سالگی نمایان شد، دیگر میتوانند از شامپوهای افراد بزرگسال استفاده کنند.
کودکی را که زیاد بازی میکند و بدنش تعریق بالایی دارد، باید هر روز حمام برد اما برای آنها که فعالیت جسمی کمتری دارند، میتوان یک روز در میان یا ۲ روز در میان این کار را انجام داد.
اگر هر روز بچه را به حمام میبرید، یک بار شستن سر او با شامپو کافی است.برای شستشوی سر کودکی که موهای بلندی دارد، لازم نیست تمام ساقه مو را شامپو بزنید. شامپو را باید فقط به پوست سر که محل تجمع چربی است، زد؛ وگرنه میتواند باعث خشکی و شکنندگی مو شود.
اگر میخواهید حمام را برای نوزاد دوستداشتنی خود به فضایی دوستداشتنی تبدیل کنید همواره سعی کنید سراغ شامپویی بروید که چشمهای کوچک و معصوم او را از هر سوزشی در امان نگه دارد.
خب دقیقا به دلیل اینکه پوست سر بچهها قدرت چربکنندگی بسیار کمتری نسبت به بزرگترها دارد معمولا شامپوهای آنها هم قدرت شویندگی کمتری دارند و به زبان پیچیدهتر قدرت قلیایی آنها کمتر است چون هرچه قدرت قلیایی یک شامپو بیشتر باشد احتمال اینکه تماس آن با چشم سبب سوزش شدیدتری شود هم بیشتر میشود.
در عین حال اینکه چند وقت به چند وقت باید بچهها را حمام کنید و سر آنها را شامپو بزنید هم از دیگر موضوعات قابل اهمیت است. هرچند نوبت حمام کوچولوی شما به خودتان بستگی دارد و هیچ قاعده مشخصی در این باره موجود نیست، اما اگر کوچولوی شما تازه به دنیا آمده شاید هفتهای یک تا دوبار کفایت کند.
بهتر است حواستان به این باشد که حتی اگرآدم بزرگها هم مرتب در آب باشند ممکن است از لحاظ پوستی آسیب ببینند و به قول معروف پوستشان خشک شود.
بنابراین در حمام کردن کوچولوی خود خیلی وسواس به خرج ندهید. در ضمن بهتر است سر او و موهایی که هنوز کاملا در نیامده بیشتر از یک تا دوبار شامپو نشود.
در ضمن زمان حمام را دست کم نگیرید. لطفا بچه را وقتی به حمام ببرید که کاملا هوشیار و سرحال است. بهتر است درفاصله بین دو وعده غذاییاش باشد که احساس گرسنگی هم نکند و از یک حمام درست و حسابی لذت ببرد.
فراموش نکنید که نباید از شامپوهای معمولی و بزرگسال برای سرو موهای کودک استفاده کنید چون سبب خشکی پوست سر و موی نوزاد میشود. یادتان باشد که PH قلیایی شامپوی بزرگترها بالاست و هرچه قدرت قلیایی شامپو بالاتر باشد قدرت سوزاندن چشم با آن شامپوی خاص هم بیشتر میشود.
دیدگاهتان را بنویسید